اخلاق کاری را رعایت کنیم

چنین اتفاقی اگرچه این روزها در صنعت خودرو کشور در حال رخ دادن است اما تجربه تلخ چنین برخوردهایی 14 سال است که صنعت تایر را از دانش و تکنولوژی روز دنیا محروم کرده است.

به گزارش « اخبار خودرو » ، علیرضا کافی در سرمقاله روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « لزوم رعایت اخلاق حرفه‌ای در صنعت خودرو » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

برای موفقیت در فضای کسب‌وکار، اخلاق حرفه‌ای را رعایت کنیم. اگرچه این روزها فضای کسب‌وکار پرتنش و بحرانی است و هرروز خبرهای نوسان نرخ ارز، تحریم‌های خارجی و حتی ممنوعیت‌های داخلی به عاملی تنش‌زا برای بخش خصوصی تبدیل‌شده است، اما عدم رعایت اخلاق حرفه‌ای توسط برخی افراد و شرکت‌ها، آینده صنعت خودرو و صنایع وابسته را با چالشی بزرگ روبه‌رو می‌کند.

همه چیز از خروج شرکت‌های خودروساز خارجی از ایران آغاز شد، بزرگانی که بازار آمریکا را به بازار محدود خودرو ایران ترجیح دادند. اگرچه تا پیش‌ازاین اتفاق بسیاری از شرکای تجاری این کارخانه‌های بزرگ دست به سرمایه‌گذاری‌های کلان در بخش تولید خودرو زده بودند اما خروج یک‌باره شرکت‌های خارجی باعث شده کارخانه‌های جدید خودروسازی، بدون شریک خارجی به زمینی بایر تبدیل شوند.

در این شرایط رایزنی برخی افراد و شرکت‌ها با خودروسازانی که از سال‌ها قبل شریک تجاری خود را چه در بحث فروش و چه در موضوع تولید در ایران انتخاب کرده‌اند، به‌نوعی بی‌اخلاقی در فضای کسب‌وکار تبدیل‌شده است که نه‌تنها فضای داخلی را دچار التهاب و تنش می‌کند، بلکه وجهه روشنی از اخلاق ایرانی در بین مدیران شرکت‌های خارجی برجای نمی‌گذارد.

چنین اتفاقی اگرچه این روزها در صنعت خودرو کشور در حال رخ دادن است اما تجربه تلخ چنین برخوردهایی 14 سال است که صنعت تایر را از دانش و تکنولوژی روز دنیا محروم کرده است.

درست 14 سال قبل وقتی شرکت کویر تایر با بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین تایرساز دنیا یعنی میشلن فرانسه برای تولید مشترک در ایران به توافق رسید، ورود برخی تایرسازان داخلی به موضوع و انجام رایزنی با فرانسوی‌ها باعث شده تا بزرگ‌ترین شرکت تایرساز دنیا از سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک با شرکت‌های ایرانی منصرف شود و عطای سرمایه‌گذاری در ایران را به لقایش ببخشد. مهم‌ترین دلیل آن روزهای فرانسوی‌ها ندیدن اخلاق حرفه‌ای در ایرانی‌ها بود که حتی حاضر به پیشرفت هموطن خود نشده‌اند!

حال این ویروس خطرناک در صنعت خودرو در حال تکثیر است. شرکت‌های واردکننده همزمان با ممنوع شدن واردات خودرو، به فکر تولید افتاده‌اند و برای عقب نماندن از این رقابت سخت، اولین فکری که در سر می‌پرورانند، مذاکره با شرکت‌هایی است که در ایران نماینده رسمی دارند! حرکتی کاملا غیرحرفه‌ای که علاوه‌بر ایجاد تنش در داخل، نگاه خارجی‌ها را نیز به ایران عوض می‌کند و این بار می‌تواند صنعت خودرو را برای سال‌ها از دست‌یابی به دانش روز برای تولید این محصول دور کند. اتفاقی که 14 سال قبل برای صنعت تایر رخ داد و این صنعت و مردم هنوز تاوان آن را پس می‌دهند.

در این بین و در شرایطی که اکثر شرکت‌های واردکننده خودرو برای ماندگاری در فضای کسب‌وکار به فکر تولید افتاده‌اند و هرروز خبرهای جدیدی از افتتاح خط تولید خودروهای خارجی در ایران به گوش می‌رسد، عاقلانه‌ترین کار تجمیع این شرکت‌ها، ذیل شرکت سرمایه‌گذاری و خودروسازی واحد است. با این شیوه تولید خودرو آن‌هم در تیراژ پایین برای هر برندی مقرون‌به‌صرفه خواهد بود و یک کارخانه خودروسازی در سال برای تولید چند هزار دستگاه از هر مدل خودرو معطل نخواهد ماند. اتفاقی که می‌تواند در صورت همکاری و همدلی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به فرصتی برای صنعت خودرو کشور تبدیل شود و علاوه‌بر تولید این محصولات در داخل، انتقال تکنولوژی نیز به‌راحتی صورت گیرد.   

فایل ضمیمه
14 مرداد 1397 16:32 شماره :153
چاپ | ارسال به ديگران |

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نام  

پست الکترونیک  

نظر  


نظرات